Beckworth
Beckworth

The Beckworth

Enduring materials and a restrained approach to form inspired Studio Tate’s approach to interior architecture at The Beckworth, a collection of 18 intelligently planned two and three-bedroom residences in leafy Glen Iris.

In collaboration with architects Telha Clarke, The Beckworth exudes elegance and is characterised by an architectural layering and framing of balconies and terraces. A push-pull effect to the architecture inspired the interior layouts allowing the design team to maximise daylight whilst creating a sense of individuality and customisation.

Natural stone and timber joinery were employed to create a contemporary, pared back aesthetic, allowing residents to dress the interior with their own narrative. To establish this sense of personalisation, two schemes were employed: from light and airy, to dark and sophisticated.

Moments of luxury pepper the building, starting notably with a shared wine room in which residents can store and discuss varietals with their neighbours or guests. Master ensuites include freestanding baths set on stone plinths to exude hotel-like indulgence, while textured carpets create warmth and comfort under foot.

In respecting the minimal yet robust exterior, intelligently crafted joinery conceals clutter, integrated fridges and pantries allow natural stone and timber to reign supreme, and stone cleverly conceals kitchen rangehoods for the ultimate in sophistication.

Beckworth
Beckworth
Beckworth
Beckworth