Toby's Estate
Toby's Estate

Toby's Estate Warringah Westfield

Studio Tate worked with Australian coffee purveyor Toby’s Estate to create a café in Manly’s Westfield Warringah Mall Shopping Centre; a busy, central coffee hub that provides a moment of rest for visitors to the likes of Zimmermann, Aesop and David Jones.

Working collaboratively with both the client and Westfield was crucial to the process, as was careful spacial planning; both to conform to the rigorous planning process, and to create a thoughtfully layered, well-dressed space that speaks to the brand’s specialty coffee offering.

From the large, circular void above, the café layout can be read as a series of curved motifs; circular and semi-circular insertions cut into and bookend the otherwise linear central counter bar, whilst a symmetrical arrangement of round tables sits at either side.

Rich tones and warm, natural stone finishes reinforce the aesthetic of the mall, softened by subtle injections of colour that reveal themselves in pops of powdery blue, burgundy and brass as you approach the café.

As the eye journeys to the levels above, a cascading string of pendants create dramatic moments of light and shade, whilst accenting the sense of volume within the space and in keeping with the circular theme.

Toby's Estate
Toby's Estate
Toby's Estate
Toby's Estate
Toby's Estate
Toby's Estate
Toby's Estate
Toby's Estate