The Deck Brighton

The Deck in bayside Melbourne is a multi-functional venue created to maximise space with different areas that transform from day to night.  The expansive dimensions of the 700 sqm location features a private internal function area, book-ended by a café and event space at one street entrance and a modern event and play space for children at the other.

Studio Tate conceptualised an interior aesthetic of soft tones evocative of a classic beachside location from the feature blush ceiling and hints of vibrant teal blues and greens, to bench seating and terrazzo stone.

The bar is given a focal point with oversized sculptural lighting, together with mirrored and bronze details and integrated lighting. The main seating area sits beneath suspended timber framing and features a long timber bench that creates a continuity, transitioning from the interior to an exterior playful space, punctuated with colourful seating.

The café is currently completed, the additional zones to the rear of the building to be completed by end of 2020.

Photography by Thomas Brooke