OC House

Studio Tate was engaged by Our Community Group – a company offering information technology support, training, and tools to not for profit, social enterprise and government organisations – to reimagine and transform an existing space into what would become the company’s colourful new co-working office.

The new co-work space comprises of two buildings, a concrete structure at the front with a pitched tin roof towards the rear.

The floor plan required careful and strategic planning; finding balance in amenity, co-working spaces, private spaces for the team, and the front of house café and reception. By exposing the raw materials and simple forms of the existing building, the design celebrates the brutalist concrete structure of the front building and the steel trusses and high-pitched ceiling of the rear building. These harsh elements were softened through the injection of colour, soft finishes and furniture.

Photography by Thomas Brooke