Glassworks
Glassworks

Glassworks

Steeped in history and indicative of the changing face of inner city Richmond, Glassworks by Studio Tate comprises nine unique townhouses informed by their location on the site of a historic warehouse.

Taking cues from the surrounding industrial neighbourhood, Studio Tate devised a largely raw aesthetic, embracing heritage detailing whilst incorporating modern amenity and an intelligent use of space.

The longest townhouse, located in an original building with a heritage overlay, offers striking four metre ceilings and exposed trusses – its original red brick running the length of Glassworks Street.

Working with MOS Architects, we developed a contemporary structural addition of eight new three-story townhouses, with beautiful city views enjoyed via generous rooftop terraces.

Inside a sophisticated materials palette complements the site’s historic bones with dark timber joinery, exposed brick, terrazzo kitchen island benches and bathrooms, and integrated appliances and storage.

The townhouses provide a unique balance between the industrial and the residential for utterly contemporary living with leafy city views.

3D Visualisation by MR.P Studios

Glassworks
Glassworks
Glassworks
Glassworks