Eva Tilley
Eva Tilley

Eva Tilley Memorial Home

Eva Tilley Memorial Home by Studio Tate offers an aspirational aged care environment that finds balance between boutique hotel and the comfort of home.

Adjacent to leafy parkland in the enclave of North Balwyn, Studio Tate reimagined Eva Tilley’s communal spaces with the changing expectations of residential care driving the design narrative.

Tasked with refreshing the entry experience, lounges, dining, resident amenities and circulation spaces, Studio Tate sought to contemporise and reenergise the home for the residents and their families. Embraced by the residents, the Kiosk – complete with shop, bar, communal coffee facilities and an internal post box – fosters connection, the lively multi-functional zone perfect for an afternoon drink, family gathering and community events. Another favourite, the Salon, offers pampering services for the residents in an uplifting space without the commute.

With practicality and comfort key signatures, design gestures such as natural stone and vibrant pops of colour enliven, while customisable features and decorative shelving encourage personalisation. Colour and form provide individual character to each of the spaces.

The communal spaces are designed to encourage social exchange and vitalize – Studio Tate’s realisation has positively impacted the lives of the residents and their families socially, experientially and functionally.

Photography by Thomas Brooke Photo

Eva Tilley
Eva Tilley
Eva Tilley
Eva Tilley
Eva Tilley
Eva Tilley
Eva Tilley
Eva Tilley
Eva Tilley
Eva Tilley
Eva Tilley

Eva Tilley Memorial Home

Eva Tilley Memorial Home by Studio Tate offers an aspirational aged care environment that finds balance between boutique hotel and the comfort of home.

Adjacent to leafy parkland in the enclave of North Balwyn, Studio Tate reimagined Eva Tilley’s communal spaces with the changing expectations of residential care driving the design narrative.

Tasked with refreshing the entry experience, lounges, dining, resident amenities and circulation spaces, Studio Tate sought to contemporise and reenergise the home for the residents and their families. Embraced by the residents, the Kiosk – complete with shop, bar, communal coffee facilities and an internal post box – fosters connection, the lively multi-functional zone perfect for an afternoon drink, family gathering and community events. Another favourite, the Salon, offers pampering services for the residents in an uplifting space without the commute.

With practicality and comfort key signatures, design gestures such as natural stone and vibrant pops of colour enliven, while customisable features and decorative shelving encourage personalisation. Colour and form provide individual character to each of the spaces.

The communal spaces are designed to encourage social exchange and vitalize – Studio Tate’s realisation has positively impacted the lives of the residents and their families socially, experientially and functionally.

Photography by Thomas Brooke Photo