TRP_778701
Intro

V Residence - due for completion in 2017

Our concept for this residential project drew from the idea of lining – the private joy of a sumptuous fabric or exquisite tailoring inside a bag or beneath a skirt. To bring this concept to life, Studio Tate considered the ‘underside’ to every element of this 19th century Italianate home in Melbourne’s eastern suburbs – an incredible three level home including a rooftop lounge with views back to the city.

In the drawers of simple joinery you’ll find patterned wallpaper, while coloured mirrors adorn unexpected surfaces and fabrics are used to add detail to furnishings.

In colloboration with Star Architecture, restoring the original details of this grand, heritage home was a priority; materials and finishes establish connections to the building’s history, while adding considered contemporary touches.

An important part of this project was to incorporate the impressive art and furniture collection of our clients, ensuring that the character of each element coordinated harmoniously with the new design.

Photography by Tessa Ross-Phelan

stair door

V Residence
_

Our concept for this residential project drew from the idea of lining – the private joy of a sumptuous fabric or exquisite tailoring inside a bag or beneath a skirt. To bring this concept to life, Studio Tate considered the ‘underside’ to every element of this 19th century Italianate home in Melbourne’s eastern suburbs – an incredible three level home including a rooftop lounge with views back to the city. In the drawers of simple joinery you’ll find patterned wallpaper, while coloured mirrors adorn unexpected surfaces and fabrics are used to add detail to furnishings. Restoring the original details of this grand, heritage home was a priority; materials and finishes establish connections to the building’s history, while adding considered contemporary touches. An important part of this project was to incorporate the impressive art and furniture collection of our clients, ensuring that the character of each element coordinated harmoniously with the new design.