TRP_778701
Intro

Q Residence - due for completion in 2017

Studio Tate has given new life to a former factory with this urban reconversion project in Melbourne’s inner north. Keeping the shell of the building intact, in colloboration with Dubois, we created two apartments set over three storeys – a family home to the rear and an additional one bedroom unit to the front.

Embracing the embedded history of the site, existing features such as factory windows and exposed brick walls have been retained. A palette of raw, natural materials injects a contemporary look while blending into the industrial surrounds, with terrazzo flooring, oak joinery and black steel finishes.

A subtle blue narrative is woven through the design, including a custom-designed blue terrazzo front door handle. A rooftop terrace with views out to the city is concealed at the back of the property and a glass-walled lift offers access to the three floors.

Photography by Tessa Ross-Phelan

Q Residence
_

Studio Tate has given new life to a former factory with this urban reconversion project in Melbourne’s inner north. Keeping the shell of the building intact, together with Dubois, we created two apartments set over three storeys – a family home to the rear and an additional one bedroom unit to the front.

Embracing the embedded history of the site, existing features such as factory windows and exposed brick walls have been retained. A palette of raw, natural materials injects a contemporary look while blending into the industrial surrounds, with terrazzo flooring, oak joinery and black steel finishes.

A subtle blue narrative is woven through the design, including a custom-designed blue terrazzo front door handle. A rooftop terrace with views out to the city is concealed at the back of the property and a glass-walled lift offers access to the three floors.