Melcorp_page 1
Melcorp_page 2

Melcorp Property

This workplace project required a total reconfiguration of a split-level tenancy right on Swanston Street in Melbourne’s CBD. Our client was Melcorp, the sales and leasing branch of developers PDG Corporation, we also worked with them to design and deliver their head office fitout.

With a reception area on ground floor moving up to the mezzanine workspace, our main idea was to open the space right up to maximise access to natural light and the unique views over the city baths. A crisp, white palette accented with light greys and blues on the flooring and walls – the corporate colour of Melcorp – helped to add volume while creating a visible connection between the two brands.

Workstations were brought in from the upstairs perimeter to enable light to penetrate the entire floor, and open plan, bench-style desks were installed. Small meeting moments were placed around the edge to act as break-out spaces, which benefit from the increased window size. To reduce clutter in the relatively small area, suspended linear light fittings are hung above work areas. A new reception desk was inserted along with a large metal screen that adds a feature finish while concealing the stair to the upper level, which was enclosed to increase the available deskspace. To add texture without weighing down the brightness of the office, Studio Tate used a custom finish timber veneer with routline detail for joinery.

Photography by Peter Clarke Photography

Melcorp_page 3
Melcorp_page 5
Melcorp_page 6
Melcorp_page 7
melcorp_page-7

Melcorp Property
_

This workplace project required a total reconfiguration of a split-level tenancy right on Swanston Street in Melbourne’s CBD. Our client was Melcorp Real Estate, the sales and leasing branch of developers PDG Corporation, we also worked with them to design and deliver their head office fitout.

With a reception area on ground floor moving up to the mezzanine workspace, our main idea was to open the space right up to maximise access to natural light and the unique views over the city baths. A crisp, white palette accented with light greys and blues on the flooring and walls – the corporate colour of PDG Corporation – helped to add volume while creating a visible connection between the two brands.

Workstations were brought in from the upstairs perimeter to enable light to penetrate the entire floor, and open plan, bench-style desks were installed. Small meeting rooms were placed around the edge to act as break-out spaces, which benefit from the increased window size. To reduce clutter in the relatively small area, suspended linear light fittings are hung above work areas. A new reception desk was inserted along with a large metal screen that adds a feature finish while concealing the stair to the upper level, which was enclosed to increase the available deskspace. To add texture without weighing down the brightness of the office, Studio Tate used a custom finish timber veneer with routline detail for joinery.

Photography by Peter Clarke Photography