melburnian
melburnian

The Melburnian

Studio Tate completed this comprehensive apartment renovation for a penthouse in the Melburnian complex, overlooking the Shrine of Remembrance and the botanical gardens. Our clients were an empty-nester couple who had lived here for several years. Looking for a refreshed, opulent look and a space that could cater for entertaining kids and grandkids, we introduced the idea of ‘LA glamour’ – a sophisticated and bold concept that uses feature materials to evoke understated luxury with a vintage Hollywood vibe. As part of this project we also selected loose furniture and artworks for each room, accentuating the colour palettes, materials and textures of each space.

Major spatial reconfigurations included transforming the second bedroom into a study/den area, as well as alterations to the kitchen and giving extra amenity and storage in the master ensuite, walk-in robes and integrated outdoor dining on the terrace. We considered how both of our clients used the space whether together or on their own, and made changes to ensure they could really get the most out of their living space. Naturally, we looked to maximize the exceptional views at each opportunity.

Each element of this project was an exercise in detail. We think of it like the clasp on a luxury handbag – subtle notes of luxury that speak volumes. Picking up on our client’s love of black and white, we made this is a central theme throughout the apartment, such as the chevron tile with black stone border in the master ensuite. Other special touches include the powder room with sumptuous pink-veined green marble, pink pendant lamp and bronze mirror trim. Custom features are found in panelling on the kitchen and living areas, detail on the ceiling strapping and distinctive lighting choices.

Photography by Sharyn Cairns

melburnian
melburnian
melburnian
Melburnian7
Melburnian8
Melburnian9
melburnian-9-web
melburnian-10-web

The Melburnian

For this comprehensive apartment renovation, Studio Tate worked with our clients, an empty-nester couple who had lived in a penthouse in the Melburnian complex, overlooking the Shrine of Remembrance and the botanical gardens, for several years. Looking for a refreshed, opulent look and a space that could cater for entertaining kids and grandkids, we introduced the idea of ‘LA glamour’ – a sophisticated concept that uses feature materials to evoke understated luxury with a vintage Hollywood vibe.

Aside from aesthetic changes we also reconfigured the space including transforming the second bedroom into a study/den area, as well as alterations to the kitchen and giving extra amenity and storage in the master ensuite, walk-in robes and integrated outdoor dining on the terrace. We considered how both of our clients used the space whether together or on their own, and made changes to ensure they could really get the most out of their living space. Naturally, we looked to maximize the exceptional views at each opportunity.

Each element of this project was an exercise in detail. We think of it like the clasp on a luxury handbag – subtle notes of luxury that speak volumes. Picking up on our client’s love of black and white, we made this is a central theme throughout the apartment, such as the chevron tile with black stone border in the master ensuite. Other special touches include the powder room with pink-veined green marble, pink pendant lamp and bronze mirror trim. Custom features are found in panelling on the kitchen and living areas, detail on the ceiling strapping and distinctive lighting choices.